Sunday 25 October 2009

2009.10.25 - Utóbbi napok

Sziasztok!

Hamarosan teszünk fel fotókat, mert már régen töltöttünk fel képeket. Most pár hírt szeretnénk csak megosztani véletek.

Első sorban Babi szerdán újabb próbanapra megy egy helyes kis étterembe, ami Muswell Hill (ejtsd: mázvell hill) alatt van, nem messze az új lakásunktól (ahova 1 hét múlva költözhetünk végre). Tegnap találtuk a helyet, a környéken beadtuk még Babi CV-jét jópár helyre, de este már hívták is vissza az étteremből. Sajnos a cipőboltból nem hívták vissza az interview után, így azt kilőttük. Semmi baj nincs, nem csüggedünk, Babinak nemsokára fasza munkája lesz. Szóval jövő szerdán lehet neki ismét szorítani!!!!



Az én munkám eddig elég jó. Pítör, a főnököm egy igazi jólelkű, mosolygós, vidám faszi, nagyon nagy mázli, hogy kifogtam egy ilyen arcot első angol főnökömnek. (a minap boldogan újságolta, hogy sikerült jegyet szerezniük a Spandau Balett nevű ősrégi popformáció koncerjére, és mutogatta is a videófelvételeket :D) A kollégák is okésak, van egy-két angol lány, de lengyel is dolgozik ott. A beosztásom a következőképpen fog kinézni: hétfőn 10-től fél 7-ig, aztán kedd szabad. Szerdától péntekig 8:30-tól fél 7-ig, és szombaton is meló ismét 10-től fél 7-ig. A vasárnap szabad. Ergo a tegnapi volt mostanság az utolsó szabad szombatom :). Ez van. Cserébe van munkám, egész jól keresek.

És a munkám hogy telik? A következőket csinálom:

  • Itt elég sokat adnak az emberek a fotóikra, melyeket kitesznek otthon a falra, így elég sok retusálós munka van. Régi fotókat kell beszkennelni, fotosopban feljavítani, majd kinyomtatni. De egyéb fotosoppos munkák is vannak napi szinten (pl. szövegek szerkesztése amiket aztán pólóra, párnára nyomunk). Ez fasza!

  • csinálok képkereteket is fából. Ezt nagyon élvezem, különböző méretű vásznakra nyomunk ki fotókat, majd ezeket egy adott méretű fa keretre kell ráhúznom. A keretet én csinálom (de nem kell levágni, méretre vannak vágva az oldalai), a vásznat én feszítem rá, majd eltűntetetm a kézi gyártás nyomait. Nagyon fasza munka, szeretem

  • természetesen fotókat hívunk elő digitális médiáról mindenféle méretben. Ezt a gép csinálja, de minimális mértékben bele kell nyúlni a folyamatba

  • filmeket is hívunk elő, színeset és FF-et is. Ezeket két külön gép hívja elő, ezek kezelését még tanulom

  • az üzlet fotóstúdióként is működik, de csak ritkán vannak ilyen projektek, és azokat egyelőre a régebbi kollégák csinálják. Ha itt tudok maradni, akkor valszeg fotózni is fogok majd (családok, gyerekek, fater-muter, stb.)


Hát ennyi. Nagyon jó dolog ez, szerencsésnek vélem magam nagyon, hogy egy ilyet megcsíphettem.

Egy pár szó a londoni tömegközlekedésről is:

Tegnap kitaláltuk Babival, hogy elugrunk a későbbi lakhelyünk környékére CV-t szétszórni. Az útvonal már megvolt, ahogy én járok munkába naponta az jó lesz: busszal 3-4 megálló, majd felszállunk az OVERGROUND nevű motoros vonatra ami - nevéből adódóan- egy föld feletti vasút vonal. Ezzel 6-8 megálló (kb. 20-25 perc) majd még egy busszal 6-8 megálló és máris Muswell Hillben vagyunk. Már sikerült egyszer 1 óra 10 perc alatt megtennem az utat háztól házig. Reméltem ez lesz most is. Hát nem ez lett.

A hétvégék itt Londonban utazásilag ugyanis úgy néznek ki, hogy a metróházlózatot ilyenkor javítgatják. Mostanra már letisztult előttünk, hogy minden szombat reggel fel kell nézni a közlekedési vállalat honlapjára, ahol tájékozódhatunk, hogy a 10 metró és további soksok egyéb rögzített sinpáros vonalból mennyi és hol van lezárva.

A múlt hétvégén 10 metróvonalból 7 volt részlegesen lezárva. Elég durva volt. Tegnap csak az OVERGROUND volt totálisan lezárva. Ráadásul erre csak a helyszínen jöttünk rá, mert a honlapot elfelejtettük megnézni. Nosza, akkor buszozzunk. East ham és Muswell Hill szerintem olyan budaörs-dunakeszi távolság lehet. Képzelhetitek. NÉGY busszal jutottunk el, röpke két óra buszozásba került csupán. Egy élmény volt.

Ez úton is szeretném üdvözölni a londoni közlekedési társaság vezetőinek a jó édes anyukáját!!!!!!

Ma bemegyünk a belvárosba kicsit, vásárolgatunk egymásnak karácsonyi ajándékokat, beülünk egy moziba, esetleg megvacsorázunk valami drága étteremben, majd haza autózunk az Aston Martinnal.

Szép álmokat! :)

3 comments:

  1. hát, én ezt nagyon nem értem: barátnőmék most voltak londoni hosszú hétvégén saját szervezésben (ne kérdezd, pontosan hol, nem tudom, de nem is hiszem, h annyira releváns lenne a kérdést illetően), de TOTÁLISAN máshogy nyilatkozik a tömegközlekedésről. az itthonit állandóan fikázza, az ottanit megállás nélkül üdvözíti. elküldtem neki a blogotok linkjét és mondtam is neki, h ez érdekes, h ennyire máshogy élitek meg, látjátok a közlekedés mikéntjét...tök furi. :)

    már várom, h eljöjjön az az időszak, amikor fotózod az ottani népeket. :)

    ReplyDelete
  2. Az a helyzet, hogy ha valaki idejön és itt tölt egy hetet, és pont mázlija van a hétvégével (nincs felújitás), plusz vesz egy hetes, minden zónára érvényes metró-busz bérletet, akkor tényleg nincs semmi gond a világon, a közlekedés példás. Hétközben nekünk is kurva jó.

    Nekünk viszont nincs minden zónára érvényes metróbérletünk, anyagi okokból. Így csak az lehetséges, hogy maradunk a 2-es 3-as zónában, ahova érvényes a metróbérletünk, a többi zónában pedig buszozunk (mert az minden zónában egységes, bérlettel pedig orrvérzésig használható).

    Tegnap pont úgy terveztük, hogy nem fizetünk plusz pénzt az utazásért, ezért választottuk az OVERGROUND-ot, mert az pont a 2-es 3-as zónában megy, a további utat pedig busszal tettük volna meg. Hát ez nem jött össze.
    Ha akartunk volna 5-6 fontot fizetni az utazásért, akkor metrózhattunk volna, de ahhoz nem volt khmmm... kedvünk :)

    De a múlt hétvége minden szempontból szívás volt, amikor leállították mindkét, a környékünkről a belvárosba tartó metró vonalat. A pótlóbuszok meg szarul jártak és ellehet képzelni mennyire tele voltak. Botrány volt. Tegnap ráadásul az overground-ot nem is helyettesítette semmi, mert olyan vonalon jár, hogy nem lehet egyetlen busszal lecserélni. Ez van.

    ReplyDelete
  3. Szerintem is nagyon jó a közlekedés, csak egyelőre mi megpróbáljuk a legolcsóbb megoldást megtalálni és így gyakran buszozunk, ami dugóban kevésbé, kkmmmmm gyors tömegközlekedési eszköz. Az tény, hogy mindig lezárva/ felújítás alatt áll egy- egy szakasz, de egész sok lehetőség van a közlekedésre. A harmadik szempont pedig, hogy nem igazán jellemző, hogy az ember a város egyik végéből a másikba utazzon naponta, mi pedig jelenleg nagyjából ezt tesszük, így elkerülhetetlen, hogy találkozunk lezárt szakasszal, dugóval.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.