Saturday 3 July 2010

2010.07.03 - Kellemes szombatot!

Kitoro lelkesedessel kivanok mindenkinek aki ma olvas minket roppant kellemes szombati napot. Nekem kulonleges ez a nap, mert leszamitva a szabadsagomat, oktober ota nem volt. egy szabad szombatom.

DE MOST VAN ES MOSTANTOL LESZ IS, HAAAA!

Na de vegyuk komolyabbra a hangnemet, meselek az uj munkamrol, hatha erdekel valakit.

A munkahely London egy nagyon kellemes kis belvarosi kornyeken, Clerkenwellben van, rengeteg itt az iroda, sokan jarnak ide melozni, a kis parkok ebedidoben tele vannak etkezo dolgozokkal.
A studio egy kis helyes utcaban van, egy nagyon uj es modern 2 szintes hazban, a ceg nemreg vette-rakta rendbe es nevezte ki fohadiszallasnak. Tenyleg fasza hely, majd csinalok fotokat errol es a kornyekrol is.

A munkamrol par szoban (mindenfele Gaboroknak):
A DoubleTake cegnek van kb. 4 studioja Londonban, illetve meg egy par mas UK varosokban. Ezek a studiok ontjak a hetkoznapi emberekrol keszitett, leginkabb divatfotokra hasonlito sorozatokat (szines fenyek, extrem beallitasok, fullos smink stb). A mi munkank kb. huszadmagammal egyutt, hogy a kepeket a kozponti szerverrol fotosopban megnyissuk, es a kivant szinten retusaljuk, tisztisuk, javitsuk fel. Ezt 3 kategoria szerint rendelheti meg a "modell".

Az elso kategorias retusalas kizarolag a hatteret erinti, megtisztitjuk, homogenre alakitjuk a rendesen osszemaszatolt-osszekarcolt hattereket.
A masodik kategoriaban nyulunk a modell arcahoz ill. borehez. Szarkalabak, belogo hajszalak, pattanasok, rancok es egyeb borhibak eltuntetese a feladat ilyenkor, termeszetesen a hatter retusalasa mellett.

A harmadik kategoria a legdurvabb, itt tul.keppen mindent meg kell tenni, mindent be kell vetni, hogy a modell (leginkabb no) fiatalabbnak, sovanyabbnak, hibatlanabbnak tunjon.

Az elso kat.-ban max 2-3 percet tolthetunk el egy keppel, a masodikban kb. 10-et, a harmadiknal olyan 15 perc az optimalis.

Ket monitorja van mindenkinek, es termeszetesen Wacom rajztablaja, amivel mar az elso nap elkezdtem baratkozni. Hihetetlen fasza egy ilyennel retusalni, ugyan ez a munka egerrel 2-3x tovabb tartana.

A kollegak mind fiatalok, fiuk-lanyok vegyesen, van egy masik Zoltan is, mogottem ul, jo arcnak tunik.
Ja igen, azt hiszem parotok emlekszik, amikor azt mondtam a "measmoviestar" blogommal kapcsolatosan, hogy "meg nem tudom mire jo ez az egesz hulyeseg, de egyszer munkat fogok szerezni vele". Hat jelentem, ez az a munka! A bemutatkozo portfoliomba a mintakepeket errol az oldalamrol vettem es be is irtam a cimet. Bejott! :)
A kollegak az elso ebedszunetben egybol szoltak, hogy az interjum utan a csapatnak szepen korbe kuldtek az oldalam es bruhhaha meg hohha-hohhha :)

Hetfotol csutortokig, 9-tol 6:30-ig tart a munkaidom, de lehet vallalni extra munkanapokat is, amiket raadasul 1,5x szorzoval szamolnak, ugyhogy igy sokkal tobb kedvem lesz neha lemondani az egyik szabadnapomrol.

A fonokeim (ketto van) a senior retoucherek, Aaron es Tom, ket velem egykoru srac, jo arcok. Felettuk a retoucherek atyaistene, Artur van, aki nem tunik egy tul kellemes sracnak, eleg szaraz, kimert, 30-40 kozotti lengyel pacak, szerencsere ha minden okes sok dolgom-ugyem vele nem lesz. Legalabbis remeljuk.

A jovo heten korbefotozom kicsit a kornyeket meg csinalok par fotot az irodarol is.

Ma Babika is szabad, 7 agra sut a nap, ugyhogy megyunk es lazulunk valahol, de elobb 1-2 inget kell nekem venni, mert azokbol keves van es nem is mind irodaba valo.

Ja, Lacosek most eppen a 2 hetes, megerdemelt nyaralasukat toltik Mo-on. Sok puszi Nektek es az egesz csaladnak, adjatok at!!!

Csok mindenkinek, jok legyetek, kellemes hetveget!

U.i.: mekkora faszasag volt mar a tegnapi Uruguay-Ghana? Csak ugy lestunk tatott szajjal a vegenel, ami amugy nem volt tul fair. Igy kell egy csapatot kezzel a legjobb 4be juttatni.
Kocsmaban neztuk az utolso fel orat Babival, es az egesz kocsma egyemberkent szurkolt Ghana-nak.

1 comment:

  1. A melo szuperul hangzik! Ez mekkora mar, hogy a "measmoviestar"-ral sikerult ezt a munkat megkapnod!?!?!?!?!? ORIASI!!!Remelem, jol fogod magad erezni az uj helyen es lehetoseged lesz feljebb es feljebb jutni! A kepeket varom nagyon! BUSZKE VAGYOK RAD DRAGA TESOKAM!!!!csok!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.